Verlichting is een service

Vandaag gaat verlichting veel verder dan enkel het aankopen van een goede verlichtingsbron. Welke lichtbron past het best voor uw project? Is subsidie mogelijk en indien ja, is ze dan voor uw geval ook interessant? Welke toestellen biedt de competitie aan en vergelijken zij wel appelen met appelen? Wanneer verdien ik (of mijn klant) mijn investering terug?

Om u te helpen om door de bomen het bos te zien, bieden we u de nodige service en know-how aan. Hieronder vindt u een greep uit ons aanbod.

Verdeling en groothandel verlichting

Metalight verdeelt in België de merken Aurora, Enlite, Beneito-Faure, Ledimax, Internova, Illuminec, KLV, Elation, ADJ en we hebben ook een eigen lijn hoogkwalitatieve retailverlichting. Als groothandel kunnen we echter een nog bredere waaier aan topmerken uit de professionele verlichtingswereld aanbieden. We zijn gespecialiseerd in retail, industriële verlichting, kantoorverlichting, horeca, maar zeker niet beperkt tot enkel dat gamma. Omdat we de markt erg nauw opvolgen zijn we thuis in elk segment van de branche en kunnen we u met de nodige know-how adviseren en beleveren.

Wanneer we een merk aanbieden in onze groothandel, dan zijn we zeker dat dit merk zal voldoen aan de criteria die wij belangrijk vinden. Zo zullen we dus niet enkel kijken naar kwaliteit en prijs, maar ook naar de service die aan het betreffende merk verbonden is. Zo weet u steeds dat u niet alleen op ons kan rekenen, maar ook op onze merken.

Bent u elektriciën, aannemer, projectontwikkelaar, architect, ... en wilt u weten aan welke netto prijs u onze producten kan aankopen? Neem contact met ons op en we vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen.

Contacteer ons

Lichtplanning

Een goed verlichtingsplan vormt de basis voor het verbeteren of nieuw aanleggen van de verlichting in uw zaak. Neem contact op met Metalight en laat u informeren over de nieuwste toepassingen van LED verlichting en de sfeerbepalende mogelijkheden in hedendaags licht. Het ontwerpen van uw lichtplan doen we niet altijd alleen. Via onze partners kunnen we beroep doen op een twintigkoppig team van specialisten, die elk een kei zijn in hun specifiek gebied. Daarom zijn we er steeds gerust in dat we u een plan kunnen voorleggen dat gefundeerd is met kennis van zaken.

Licht plannen

Lichtadvies op locatie

Om de spirit van uw project goed beet te hebben, laten we ons graag inspireren tijdens een afspraak op locatie. Onze verlichtingsadviseur komt bij u langs en bekijkt samen met u welke attractieve verlichtingsoplossingen er zijn, steeds rekening houdend met uw budget. Ook elektriciëns en andere pro's kunnen op deze service rekenen. Indien gewenst stelt de adviseur zich dan merkneutraal op.

Contacteer ons

Operationele projectbegeleiding

De volledige elektriciteitswerken vanaf casco, het ophangen van uw verlichting of enkel het uitrichten van uw retailspots? We hebben een team voor u klaar staan dat u bijstaat volgens uw noden. Bent u als elektriciën bijvoorbeeld niet zo vertrouwd met het ophangen van 3-fase railsystemen of is uw team te klein om een bepaalde deadline te halen? Wilt u als architect graag iemand ter plaatse die de lokale professionals helpt het lichtplan juist te implementeren? Metalight zoekt graag met u naar de juiste oplossing.

Contacteer ons

Begeleiding subsidiedossier

De regelgevingen omtrent subsidie voor verlichting zijn de laatste jaren erg verscherpt. Onze adviseur helpt u graag om door de bomen het bos te zien. We begeleiden u of uw elektriciën in het uitkiezen van de juiste - gekeurde - armaturen, helpen bij het invullen van het subsidiedossier en berekenen op voorhand welke configuratie het interessantst is voor uw specifieke situatie.

Contacteer ons

Verlichting op maat

Onze retailverlichting is steeds "made to order". Dat wil zeggen dat deze verlichting niet kant en klaar in de rekken ligt, maar wordt geassembleerd op bestelling. Dat doen we enerzijds om uw verlichting zo veel mogelijk te kunnen personaliseren, op maat van uw project, en anderzijds om niet te afhankelijk te zijn van voorraden, zodat we steeds kunnen kiezen voor de allerlaatste technologie.

Ook LED strips kan u bij ons op maat gesneden en (standaard) afgewerkt met 2 meter draad bestellen. Zo hoeft u geen volle lengtes aan te schaffen en blijft u bijgevolg ook niet met een hoop restjes rol zitten, maar verliest u ook geen kostbare tijd met solderen.

Metalight levert ook diverse lijnsystemen die aangepast kunnen worden aan de noden van uw projecten. De modules worden klaar voor gebruik bij u aangeleverd, zodat u zich kan focussen op de plaatsing van de lijnverlichting, eerder dan het aansluiten van kabeltjes en plugjes.

Contacteer ons

Bemiddeling voor projectmatige leasing verlichting

U bent klaar voor de toekomst en wilt investeren in energiezuinige verlichting, maar misschien kan u op dit moment niet voldoende liquide middelen inzetten voor deze investering?   Spreid uw investering over een periode van 3 tot 5 jaar middels een leasing, net zoals u nu misschien al voor uw wagenpark of printer doet. We berekenen voor u wat uw maandelijkse besparing is bij een relighting en trachten steeds een oplossing aan te bieden die u niet meer kost dan u kan besparen. Zo is de verlichting van uw bedrijf klaar voor de toekomst, zonder dat u dit voelt in uw portefeuille!

Meer weten?

Reclamewerken

In het kader van totaalprojecten biedt Metalight ook een waaier aan publiciteitsproducten aan. We hebben de nodige ervaring en het juiste netwerk voor het plaatsen van totems, lichtreclame, doosletters, vlaggenmasten, muurframes, peesdoek-frames (al dan niet verlicht), enz.. 

Onze publi-specialist adviseert u graag in uw zoektocht naar de juiste reclamedrager.

Meer weten?

Laat u inspireren door Metalight ...

Bekijk referenties

Vragen over onze producten?